head-bg

  • /media/alip_6TGxIrc.PNG
26 Şubat 2020

AP Sportif ve Hido Göztepe olarak hem basketbol hem de voleybol branşlarında gerçekleştirdikleri çalışmalara değinen Peçen birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

-Öncelikle bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Uzun yıllar profesyonel olarak voleybol oynamış, milli takımlarda görev almış ve sayısız şampiyonluklar yaşamış bir spor adamıyım dersem kısaca kendimi tanımlamış olurum.

“TECRÜBELERİMİ SPORCULAR İÇİN KULLANMA DÜŞÜNCESİYLE YOLA ÇIKTIK”

-AP Sportif ve Hido Göztepe oluşumlarının kuruluş sürecinden biraz bahsedebilir misiniz?

Sporcu olarak edindiğim tecrübe ve birikimi altyapı sporcuları için kullanma düşüncesiyle yola çıktık. Kız çocuklarına çok yakışan ve talep gören Voleybol branşı ile birlikte erkek çocuklar arasında popüler takım sporu Basketbolu seçtik. Salon programlamamızı hem kız hem de erkek çocuk grubunu kapsayan en iyi takım branşlarımıza göre oluşturduk.

Voleybol’da Ataşehir’de ve Göztepe bölgesinde kendi ismimizle yol alıyoruz ve aileler bize güveniyor ve her yaş kategorisinde federasyonun liglerine katılan takımlarımıza girebilmesi için bizimle olmak istiyor. Ben de tüm oyuncu gruplarımızın arasında onlara destek oluyorum. Basketbol’da ise bir idol ve hem ulusal hem de uluslararası alanda birikimine güvendiğimiz çok önemli bir marka olan Hidayet Türkoğlu ile birlikte çocuklara basketbolu sevdirmek ve gençlik yıllarını bu çok özel takım sporunun kazandırdıklarıyla geçirmelerini sağlıyoruz. Hidayet çok önemli bir marka ve bu markayı güzel yöneten bir ekibe sahip. Bizler de kendi deneyimlerimizi paylaşarak kendi tesisimizde bunu birikimi aktarmak istedik.

Temmuz ayında yaz dönemi çalışmaları yaptık ve Ağustos ayıyla birlikte takımlarımıza yeni oyuncular katmaya başladık. Spor okullarımız ise Eylül ayıyla birlikte antrenmanlarına başladı. İyi takımlarımız olmasını istiyoruz ve bu amaçla sürekli olarak takımlarımıza ekleyebileceğimiz yeni sporcuları araştırıyoruz. Hazırlık maçlarında takımlarımızın kısa zamanda ileriye doğru gittiğini görmek bizi memnun etti. Federasyonumuzun gelişim liglerine katılan takımlarımız kupa kazanacak seviyeye geldiğinde ilk hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. Tüm teknik ekip üyelerimiz hedefimizi biliyor ve ciddiyetle bu amaç için çalışıyor.

-Hido Göztepe olarak şu an hangi yaş gruplarında mücadele ediyorsunuz? Ayrıca çalışan ekibi tanıtabilir misiniz?

İyi bir ekiple ve federasyon kademe antrenörlük belgesine sahip antrenör grubuyla çalışıyoruz. Başantrenörümüz 17 yılını altyapı gruplarının organizasyonu ve altyapı takımlarının oluşumu ile geçirmiş deneyimli bir teknik adam. Kendisinin liderliğinde oluşturduğumuz 16 yaş altında U16, U13 ve U11 yaş kategorilerinde mücadele eden takımlara sahibiz.

Basketbol’un ileriye gitmesi için çalışan görünmez kahraman dediğim kulüpler ve bu kulüplerde çalışan teknik adamlar çok değerli. Dünya çapında ileri seviyeye gelmiş bulunan bu branşa emek vermiş, halen vermekte olan ve fedakarca çalışan bu ekipler yetenekli oyuncuların Türk Basketbolu’na kazandırılması noktasında çok güzel işler başarıyorlar.

-Hido Göztepe olarak sizi tercih eden sporculara ve ailelere ne gibi imkanlar sağlayabiliyorsunuz?

Basketbol okullarımızda ileride takımlara girecek yetenekli adaylarımız var ve severek çok çalışıyorlar. Basketbolu içinde büyümeleri bizim için önemli. Spor okullarımıza katılacak çocuklarımıza hareket gelişimi çalışmaları yaptıran Cimnastik bölümümüz, denge, koordinasyon, güç çalışmaları yaptırarak miniklerimizi basketbol gruplarımız için hazırlıyor.

Aynı zamanda zihin becerileri ve kişisel beceri alanlarında tüm küçüklerimizi destekliyor ve Satranç, Uzak Doğu strateji oyunu Go ile resim ve güzel sanatlar çalışmalarıyla, sporun dışında yeteneklerini ileriye taşıyacakları ve dikkat gelişimi ile analiz yeteneklerini geliştirecek çalışmalar yaptırıyoruz.

“BASKETBOL OKULLARI ÇOCUKLARIN SPORLA BÜYÜMELERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

-Basketbol Okulları sizce altyapılar için ne kadar önemli? Sizin kulüp olarak yaptığınız basketbol okulu çalışmalarından bahsedebilir misiniz?

Basketbol okulları öncelikle çocukların bir spor branşını tanımaları ve sporla büyümeleri için için çok çok önemli. Bu okullarda çocuklar grup içinde davranmayı, grup halinde antrenman yapmayı, sosyal ilişkiyi ve spor içinden arkadaşlıklarını kurmayı öğreniyorlar. Bizim kulübümüzde öncelikle bu çocukların sporun içinde kalmasını ve sporla büyümesini, sporun kazanımları sayesinde kendilerini geliştirmelerini ve ilerideki hayatlarında bu kazanımlardan yararlanmalarını istiyoruz.

-Çocukların eğitim ve spor hayatlarını bir arada yürütebilmeleri için sizce nelere dikkat etmeleri gerekiyor?

Spor aslında eğitim tarafıyla bu dengeyi sağlayacak en önemli etken. Çocuklar doğal olarak disiplini, programlı yaşamayı, mecburen doğru beslenmeyi, doğru beslendiğinde hem eğitim hem spor hayatında bundan faydalanmayı öğreniyor. Eğitim gördüğü okuldaki arkadaşlarını da sporun içine çekme potansiyeli olduğundan, aslında sporcu çocuk bu anlamda çevresini de olumlu yönde etkiliyor ve istediğimiz gibi sporu bilen, saygılı ve çalışkan bir toplum yaratmaya etki ediyor.

-İstanbul’un sportif faaliyetler açısından bakıldığında göze çarpan temel artı ve eksileri nelerdir?

İstanbul bu anlamda lider konumda. Tesisler eskiye oranla çocukların büyüdüğü yerlere daha yakın. Basketbol ve Voleybol federasyonları organize ve güzel çalışarak olanakları her geçen sezon daha da ileriye taşıyor. Okullarda en popüler takım sporları olarak Basketbol ve Voleybol daha çok oynanıyor ve organize şekilde yönetiliyor. İşbirliğini arttırmak ve yapılan işlerin kalitesini yükseltmek bizim de katkı vermeye çalıştığımız alanlar. Eğitimc,iler konusunda yapılması gereken çok iş olduğunu düşünüyorum. Federasyonların teknik ekip gelişimi konusunda yapacağı her aksiyonda yer almak ve destek vermek isteriz.

-Altyapılarda veliler çok önemli bir noktaya geldi. Velilerin oyuncular üzerindeki etkisi hakkında düşünceleriniz nedir? Ayrıca velilere neler tavsiye edebilirsiniz.

Velilerle işbirliği noktasında iletişimimiz iyi durumda. Ancak spora çocuk gelişimi tarafından baktığımızda yenme yenilme olarak algıladıklarında sorunlar ortaya çıkıyor ve spor asıl amacından uzaklaşmış oluyor. Velilerimizi bu konuda motive etmeye ve işbirliği içinde bulunmaya gayret ediyoruz. Teknik konulardan ziyade sporun kazanımları ve sağlık yönünden bize kattıkları ile ilgili çocuklarını motive etmelerinin daha doğru olacağını aktarmalarını istiyoruz.

-Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

İçinde Hidayet Türkoğlu Spor Okulları ile Basketbol branşımızın bulunduğu AP Sportif Spor ve Sanat Akademisi tesisimizde Basketbol yanında Ali Peçen Voleybol ve Hareket Gelişimi amaçlı Cimnastik branşlarıyla Satranç, Go, Resim gibi kişisel gelişim eğitimleri vermekteyiz. Üst Göztepe’deki Emaar AVM yakınında bulunan tesisimiz, Anadolu yakasında Basketbol oynamak ve Basketbol ile tanışmak isteyen, takım oyununun kazanımlarını hedefleyen aileler için önemli bir fırsat ve profesyonel bir organizasyon sunuyor.

6-16 yaş tüm spor meraklısı aile ve çocukları bizimle irtibata geçerek bu olanaklardan yararlanmaya çağırmak isteriz. Bu anlamda bize ulaşmaları için 2 kolay yol sunuyoruz.

*Bizi inceleyebilecekleri ve bilgi formu gönderebilecekleri web sitelerimiz;
Basketbol için; www.hidobasketgoztepe.com
Kurumsal organizasyonumuz ve diğer branşlarımız için; www.apsportif.com
*Bizi arayabilecekleri telefon numaralarımız;
Tesis: 0216 510 05 05
WhatsApp: 0545 965 20 75 

hido.png
 Göztepe Emaar AVM Lokasyonu, Esatpaşa mah. Hido Basketball Academy
 0216 510 05 05
 0545 965 20 75
Son Maçlar
ABONE OL
Haberler ve ürünler hakkında bilgi almak istiyorsanız lütfen başvurunuz.